In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BK/EF/DR Spirituele film: Doubt

15 januari- 19:30 - 22:00

Ook dit seizoen zullen er een aantal filmvertoningen plaatsvinden. We werken hierbij samen met zowel de Effata gemeenschap van de Dominicuskerk als het Augustijnscentrum De Boskapel. In totaal zullen we zes films vertonen, twee per locatie. De films worden getoond op de zondagmiddag (12.00 uur kleine lunch, 12.30 uur aanvang film) òf op de woensdagavond (19.30 uur aanvang film).
We hebben een jaarthema gekozen waar alle films op aansluiten: “Verantwoordelijkheid (Schuld en Boete)”. Het gevoel verantwoordelijk te zijn voor een ongeval, misstand of misdrijf is niet zelden een belangrijke drijfveer van het menselijk handelen. De gekozen films benaderen het thema van verantwoordelijkheid vanuit meerdere perspectieven: persoonlijk, maatschappelijk, moreel, justitieel. De verschillende manieren waarop personages in de gekozen films met verantwoordelijkheid worden geconfronteerd is aanleiding tot reflectie op hoe wij als individuen en als samenleving hiermee omgaan, om zo te komen tot een diepgaander begrip van ons persoonlijk en maatschappelijk waardestelsel.

Na een korte introductie op de film bekijken we deze samen. Na afloop van de film is er de gelegenheid om met elkaar te delen welke indrukken de film heeft achtergelaten.

Let op: De film wordt vertoond in de zijkapel van de St. Dominicuskerk. De ingang van de kapel is aan de Groenewoudseweg nabij rotonde Heijendaalseweg.

Doubt – (VS 2008, regie: John Patrick Shanley, duur: 104 min.)
New York, 1964. Op een katholieke school verdenkt de dominante zuster Aloysius Beauvier (Meryl Streep) priester Brendan Flynn (Philip Seymour Hoffman) van kindermisbruik. Op nietsontziende wijze tracht de moeder-overste haar gelijk te bewijzen, daarbij de priester al bij voorbaat veroordelend. Uiteindelijk komt de waarheid aan het licht.

Gegevens

Datum:
15 januari
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Dominicus kerk
Prof Molkenboerstraat 7
Nijmegen, 6524 RN Nederland
+ Google Maps
Website:
https://stefanus.nl/welkom-effata