In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DR Buitendag

3 juni- 10:00 - 17:00

We brengen dit jaar op de Buitendag een bezoek aan de Cenakelkerk. Eerst was ons plan om Landschapspark Orientalis (voorheen Bijbels Openluchtmuseum) te bezoeken. Echter, daarvoor moet je lang kunnen lopen en staan en dat kunnen we niet allemaal. Na afloop van ons programma kan dat op eigen gelegenheid in de middag tot 17.00 uur.
Onze aandacht werd gevestigd op de Cenakelkerk, sinds 2017 onderdeel van het ‘grootste museum van Nederland’. Dat zijn actieve kerken, verspreid over het hele land en van diverse gezindten, die uitblinken door hun bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken.
De Cenakelkerk is daar één van. Een uniek voorbeeld van Oriëntalisme in Nederland met een uniek koepelgewelf. Geïnspireerd door een pelgrimsreis naar het Midden-Oosten maakten architect Jan Stuyt en kunstenaar Piet Gerrits van 1912-1915 in opdracht van priester Arnold Suijs dit Rooms-katholieke totaalkunstwerk.
De nadere invulling van de Buitendag wordt later bekend gemaakt in Onderweg of een Nieuwsbrief.

We verzamelen bij onze kerk en gaan dan om 10.00 uur gezamenlijk naar de Cenakelkerk.

Gegevens

Datum:
3 juni
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl