In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DR Cursus ‘Drie mystieke dames als levensgids’ deel II

13 oktober 2018- 10:00 - 12:00

Deel II: Teresa van Avila: God tussen de potten en de pannen

Een gids is iemand die je een begaanbare weg wijst naar de bestemming die je wilt bereiken. Ook in onze geloofsweg kunnen we goede gidsen gebruiken. Geloven is een persoonlijke zaak, maar tegelijk ook iets waarbij wijze lessen van anderen welkom zijn. Die anderen kunnen je ouders zijn, een goede vriend, een voorganger, maar ook wijze leermeesters en leermeesteressen uit het verleden.
In drie ochtenden maken we kennis met vrouwelijke mystici uit de christelijke traditie. Via de teksten die zij ons hebben nagelaten, kunnen zij leermeesteressen voor het leven en voor onze spiritualiteit zijn.

De zestiende-eeuwse Spaanse mystica Teresa van Avila had bijzondere religieuze ervaringen, maar zij vond God tegelijk ook in het alledaagse leven, tussen de potten en de pannen in de keuken. Zij beschrijft ons innerlijk als een kasteel met veel kamers. Je kunt er in dwalen en verdwalen. Maar in het midden blijft altijd een vuur branden dat je verwarmt en verlicht.

Tijdens de bijeenkomsten zullen we ook enkele teksten samen lezen.

De bijeenkomsten worden geleid door Peter Nissen. Hij is hoogleraar Oecumenica aan de Radboud Universiteit en remonstrants predikant in Oosterbeek. Hij gaat ook regelmatig voor in de DoRe kerk van Nijmegen.

(De bijeenkomsten zijn ook apart te bezoeken.)

Kosten: € 15 voor drie bijeenkomsten

Aanmelden bij Carin Hormann, tel: 0412 – 857780
E-mail: aanmelding@dorenijmegen.nl
Graag bijbehorende bijdrage vooraf overmaken op rek. NL03 INGB 0657 2499 47 tnv C.W.E. Hormann te Oss.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl