In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DR Cursus ‘Dwarse Denkers’ 1

25 januari- 10:00 - 12:00

Drie zaterdagmorgens over uitdagende ketters uit het verleden

In de loop van tweeduizend jaar christendom traden er met enige regelmaat mensen op met verrassende gedachten over de verhouding tussen God en mens. Door hun tijdgenoten werden zij niet altijd goed begrepen. Soms had dat tot gevolg dat zij als ketters veroordeeld werden. Maar hun gedachten blijken vaak een verrassende actualiteit te hebben: die ketters uit het verleden hebben ons nog iets te zeggen.
Op drie zaterdagmorgens in het voorjaar van 2020 willen wij ons verdiepen in drie van die dwarse denkers uit de geschiedenis van het christendom. Wij zullen ook enkele teksten van hen lezen en samen bespreken.

De eerste bijeenkomst is gewijd aan Pelagius. In de geschiedenis van het christendom is hij zo’n beetje de oerketter bij uitstek geworden. Maar dat is vooral het gevolg van de beeldvorming door zijn grote tegenstander, de kerkvader Augustinus. Pelagius was een Britse monnik die rond het jaar 400 in Rome actief was. Hij nam de menselijke vrijheid serieus. Hij wees de leer van de erfzonde af. Hij was van mening dat de mens niet per se altijd naar het kwaad neigt; de mens is tot het goede in staat en heeft een vrije wil, ook al maakt hij niet altijd de juiste keuzes.

De drie zaterdagen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

De bijeenkomsten zijn in de DoRe kerk op zaterdag 25 januari, 15 februari en 14 maart, steeds van 10.00 tot 12.00 uur.

De kosten zijn € 17 per persoon voor drie bijeenkomsten (en € 7 voor één bijeenkomst).
Aanmelden bij Carin Hormann, telefoon 0412-857780; of e-mail: penningmeester@dorenijmegen.nl
Graag de bijbehorende bijdrage vooraf overmaken op rekening NL63 INGB 0000 0146 00 t.n.v. Samenwerkingsverband Do-Re Nijmegen onder vermelding van ‘Cursus Dwarse Denkers’.

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl