In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DR Cursus ‘Dwarse Denkers’ 3

14 maart- 10:00 - 12:00

Drie zaterdagmorgens over uitdagende ketters uit het verleden

In de loop van tweeduizend jaar christendom traden er met enige regelmaat mensen op met verrassende gedachten over de verhouding tussen God en mens. Door hun tijdgenoten werden zij niet altijd goed begrepen. Soms had dat tot gevolg dat zij als ketters veroordeeld werden. Maar hun gedachten blijken vaak een verrassende actualiteit te hebben: die ketters uit het verleden hebben ons nog iets te zeggen.
Op drie zaterdagmorgens in het voorjaar van 2020 willen wij ons verdiepen in drie van die dwarse denkers uit de geschiedenis van het christendom. Wij zullen ook enkele teksten van hen lezen en samen bespreken.

De derde bijeenkomst is gewijd aan Giordano Bruno, in 1600 in Rome geëindigd op de brandstapel. Voor veel mensen is hij een martelaar voor de vrije gedachte. Hij was dominicaan geweest, verliet de orde en zocht toenadering tot de protestanten, maar ook daar ondervond hij onverdraagzaamheid. Volgens Giordano Bruno staat God niet naast of buiten de wereld, maar in de wereld. God en de natuur zijn niet van elkaar te scheiden.

De drie zaterdagen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

De bijeenkomsten zijn in de DoRe kerk op zaterdag 25 januari, 15 februari en 14 maart, steeds van 10.00 tot 12.00 uur.

De kosten zijn € 17 per persoon voor drie bijeenkomsten (en € 7 voor één bijeenkomst).
Aanmelden bij Carin Hormann, telefoon 0412-857780; of e-mail: penningmeester@dorenijmegen.nl
Graag de bijbehorende bijdrage vooraf overmaken op rekening NL63 INGB 0000 0146 00 t.n.v. Samenwerkingsverband Do-Re Nijmegen onder vermelding van ‘Cursus Dwarse Denkers’.

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl