In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DR Cursus ‘Met Passie op weg naar Pasen’ deel 2

23 februari- 10:00 - 12:00

Het lijdensverhaal in Bijbel en muziek
De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach blijft jong en oud ontroeren, ook mensen die weinig met het christelijk geloof zeggen te hebben. Dat komt natuurlijk door de meesterlijke muziek, maar ook doordat het lijdensverhaal dat erin wordt bezongen, zo’n diepmenselijke trekken heeft. Veel van dat verhaal herkennen wij in ons eigen leven: teleurstelling, eenzaamheid, beproeving, verraad, verdriet, maar ook overgave, troost en hoop. Het zijn gevoelens en ervaringen die ook in het televisiespektakel The Passion terugkeren.

Tijdens drie zaterdagochtenden lezen en vergelijken wij de vier lijdensverhalen die in het Nieuwe Testament te vinden zijn en luisteren we naar muzikale verbeeldingen van dat verhaal uit de lange westerse muziekgeschiedenis, van gregoriaans tot Arvo Pärt.
(Het is niet nodig alle drie de bijeenkomsten te volgen.)

De bijeenkomsten worden geleid door Peter Nissen. Hij is hoogleraar Oecumenica aan de Radboud Universiteit en remonstrants predikant in Oosterbeek en gaat ook regelmatig voor in de DoRe-kerk van Nijmegen.
Aanmelden bij Carin Hormann, tel. 0412-857780, e-mail: aanmelding@dorenijmegen
Kosten: € 15,- voor drie bijeenkomsten

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie: