In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BK/EF/DR Spirituele film “Patience Stone”

17 februari 2019- 12:00 - 14:30

Ook dit jaar zullen er een aantal filmvertoningen plaatsvinden. Dit jaar werken we hierbij samen met zowel de Effata gemeenschap van de Dominicuskerk als het Augustijnscentrum De Boskapel. In totaal zullen we zes films vertonen, twee per locatie. De films worden getoond op de zondagmiddag (12.00 uur kleine lunch, 12.30 uur aanvang film) òf op de woensdagavond (19.30 uur aanvang film).
We hebben een jaarthema gekozen waar alle films op aansluiten: “intieme vreemden”. De films laten ieder op hun eigen wijze zien hoe mensen vlakbij toch veraf kunnen zijn. Verhalen over relaties waarbij de afstand veroorzaakt kan zijn door onvermogen, een onuitgesproken geheim, geheugenverlies, ontbreken van liefde of een domme vergissing.
Na een korte introductie op de film bekijken we deze samen. Na afloop van de film is er de gelegenheid om met elkaar te delen welke indrukken de film heeft achtergelaten.

Patience Stone – (Atiq Rahimi)
In een verscheurd Afghanistan zorgt een jonge vrouw voor haar man en strijder die in coma is geraakt. Langzamerhand begint de vrouw tegen hem te praten en haar hart te luchten. Al snel leidt dit tot een lange biecht over haar jeugd, haar frustraties, haar eenzaamheid, haar dromen en haar verlangens. Hoort hij haar?

Locatie: Dagkapel Dominicuskerk ingang Groenewoudseweg.
Kosten: vrijwillige bijdrage voor een broodje, koffie/thee en de film.

Gegevens

Datum:
17 februari 2019
Tijd:
12:00 - 14:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Dominicus kerk
Prof Molkenboerstraat 7
Nijmegen, 6524 RN Nederland
+ Google Maps
Website:
https://stefanus.nl/welkom-effata