In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DR Kerstival

20 december 2018- 20:00 - 22:00

Toen Mike Rijken op het idee kwam om Ad de Keijzer -een Nijmegenaar die verbonden is aan het Titus Brandsma instituut – uit te nodigen om het Weihnachtsoratorium aan ons uit te leggen waren we meteen enthousiast. Geen zware kost, hij heeft een lichte verteltrant. Hij neemt geluidsfragmenten mee. Een paar aria’s worden zelfs ‘life’ op de piano vertolkt door Thea Stadlander.
Ad vertelt twee keer een half uur met als vanouds een glühwein pauze erin. Natuurlijk zingen we ook met z’n allen onder begeleiding van Ton Moens en Thea enkele kerstliederen.
Van te voren zorgen Paul en z’n team weer dat er een grote kerstboom versierd staat te pronken. Er worden weer kerststukjes gemaakt om door onze eigen kerstengelen rond gebracht te worden bij aan-huis-gebondene in hun buurt.
Dus, komt allen tezamen op donderdagavond 20 december!

Over het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach:
Bach componeerde zijn Weihnachtsoratorium voor de Lutherse liturgievieringen in Leipzig tussen Eerste Kerstdag en Driekoningen rond de jaarwisseling van 1734-35, zes delen in totaal. Wat hun vorm betreft lijken ze erg veel op de Mattheus- en de Johannespassion: de tekst uit het evangelie wordt overwogen in recitatieven, aria’s en koralen.
In de wijze waarop Bach met deze teksten uit de Schrift omgaat, laat hij horen en zien hoe het Woord van God ook aan hem geschiedt. In teksten en muziek opent Bach voor ons de deur naar een geestelijke ruimte waar woorden van profeten en evangelisten tot klinken komen. De bewogenheid van Bach kan ook ons vandaag de dag tot een bron van inspiratie zijn!
Ad de Keyzer (1952) is wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen op het gebied van liturgische spiritualiteit en auteur van het boek “Bachs grote passie”.

Voorafgaand aan de lezing is er om 19:45 koffie (en thee)

Gegevens

Datum:
20 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl