In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Studieavond met Peter Pellemans over ‘Waarom Jeruzalem?’

3 mei 2018- 20:00 - 22:00

Op donderdag 3 mei is er in Nijmegen een studieavond met Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom Jeruzalem? De bijeenkomst vindt plaats in de DoRe kerk, Prof. Ragoutstraat 23 (ingang Prof. Cornelissenstraat) in Nijmegen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Waarom Jeruzalem?
Jeruzalem is een hot item in de media wereldwijd na de uitspraak van president Trump over de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Jeruzalem is het hart van de wereld en ook het brandpunt van de wereldgeschiedenis. De geschiedenis van de stad kenmerkt zich door oorlogen, verwoestingen en opbouw. De stad ging in zijn lange geschiedenis van meer dan 3000 jaar van de ene overheerser naar de andere. Jeruzalem is de stad waar de eerste en tweede Joodse tempels stonden en de stad waar de Here Jezus gekruisigd is. Altijd was er strijd. Sion, Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

Achtergrond spreker
Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Sinds enige jaren is hij onder meer actief als docent voor de stichting Shoresh in Nederland. Hij geeft de Kesher-cursus, over de Joodse wortels van het christelijke geloof.

Gegevens

Datum:
3 mei 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl