In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

!! Afgelast !! Bezielde film

23 september- 19:30 - 21:30

In het jaar 2020-2021 is ‘Lotsbestemming’ het verbindende thema van de reeks ‘bezielde films’. We bekijken films waarin de hoofdpersoon haar of zijn leven leidt zoals dat is ‘gegroeid’. En dan gebeurt er iets waardoor de vanzelfsprekendheid van hoe het leven zich voltrekt, wordt bevraagd. De hoofdpersoon zal moeten kiezen hoe verder te leven. Bij dat kiezen speelt het verstand maar een beperkte rol. Hoe gaan wij in op het aangereikte scharniermoment in ons leven? En hebben we een dergelijk scharniermoment wel in de gaten?
De serie van zes films is uitgezocht door de werkgroep ‘bezielde film’, waarin wordt samengewerkt vanuit de Doopsgezinde-Remonstrantse gemeente (Mike Rijken), het Stadsklooster Mariken (Rob Comans) en de Effata-geloofsgemeenschap (Fabiënne Kanis). Op elke deelnemende locatie worden dit seizoen twee films uit de reeks getoond.
Zolang het corona-virus nog gevaarlijk rondwaart, zullen we extra aandacht moeten besteden aan de veiligheid. Daarbij zal ook improvisatie nodig zijn. Maar de ervaring leert dat het aantal bezoekers doorgaans ver onder de dertig blijft. Van de deelnemers wordt gevraagd om de anderhalve meter afstand zo goed mogelijk in acht te nemen.

Moonlight (VS 2016, regie Barry Jenkins)
Woensdag 23 september 2020 om 19.30 uur
Locatie: Stadsklooster Mariken (Boskapel)
Bijdrage: € 10,-

De jonge Chiron heeft het niet makkelijk. Op school wordt hij gepest, en thuis heeft hij te maken met een drugsverslaafde moeder die nauwelijks voor hem zorgt. Bovendien wordt de gevoelige jongen zich steeds meer bewust van zijn homoseksualiteit, iets waarvoor in de masculiene zwarte omgeving waarin hij opgroeit geen plaats is. Kennismaking met de oudere Juan en zijn vriendin Teresa brengen voor het eerst acceptatie, begrip en stabiliteit in Chirons leven, versterkt door een eerste seksuele ervaring met een schoolvriend. De film volgt het leven van Chiron als kind, tiener en volwassen man – een zoektocht naar identiteit, (zelf)respect, geborgenheid en hoop.

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Boskapel
Graafseweg 276
Nijmegen, 6532 ZV
+ Google Maps
Site:
www.boskapel.nl