In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR) en de Effata parochie (EF).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BK/EF/DR Spirituele film: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

20 november 2019- 19:30 - 22:00

Ook dit seizoen zullen er een aantal filmvertoningen plaatsvinden. We werken hierbij samen met zowel de Effata gemeenschap van de Dominicuskerk als het Augustijnscentrum De Boskapel. In totaal zullen we zes films vertonen, twee per locatie. De films worden getoond op de zondagmiddag (12.00 uur kleine lunch, 12.30 uur aanvang film) òf op de woensdagavond (19.30 uur aanvang film).
We hebben een jaarthema gekozen waar alle films op aansluiten: “Verantwoordelijkheid (Schuld en Boete)”. Het gevoel verantwoordelijk te zijn voor een ongeval, misstand of misdrijf is niet zelden een belangrijke drijfveer van het menselijk handelen. De gekozen films benaderen het thema van verantwoordelijkheid vanuit meerdere perspectieven: persoonlijk, maatschappelijk, moreel, justitieel. De verschillende manieren waarop personages in de gekozen films met verantwoordelijkheid worden geconfronteerd is aanleiding tot reflectie op hoe wij als individuen en als samenleving hiermee omgaan, om zo te komen tot een diepgaander begrip van ons persoonlijk en maatschappelijk waardestelsel.

Na een korte introductie op de film bekijken we deze samen. Na afloop van de film is er de gelegenheid om met elkaar te delen welke indrukken de film heeft achtergelaten.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – (VS 2017, regie: Martin McDonagh, duur: 115 min.)
Middels teksten op drie aanplakborden hekelt de eigenzinnige Mildred (Frances McDormand) het traag verlopende politieonderzoek naar de verkrachting en moord op haar dochter. De confronterende wijze waarop ze te werk gaat brengt haar in conflict met de plaatselijke sheriff (Woody Harrelson) en zijn hulpsheriff (Sam Rockwell) en zet tevens de verhoudingen binnen de kleine dorpsgemeenschap waar Mildred woont op scherp.

Kosten: € 10

Gegevens

Datum:
20 november 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Boskapel
Graafseweg 276
Nijmegen, 6532 ZV
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie