In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DR Cursus ‘Drie mystieke dames als levensgids’ deel III

17 november 2018- 10:00 - 12:00

Deel III: Henriëtte Roland Holst: De zachte krachten zullen zeker winnen

Een gids is iemand die je een begaanbare weg wijst naar de bestemming die je wilt bereiken. Ook in onze geloofsweg kunnen we goede gidsen gebruiken. Geloven is een persoonlijke zaak, maar tegelijk ook iets waarbij wijze lessen van anderen welkom zijn. Die anderen kunnen je ouders zijn, een goede vriend, een voorganger, maar ook wijze leermeesters en leermeesteressen uit het verleden.
In drie ochtenden maken we kennis met vrouwelijke mystici uit de christelijke traditie. Via de teksten die zij ons hebben nagelaten, kunnen zij leermeesteressen voor het leven en voor onze spiritualiteit zijn.

De Nederlandse dichteres Henriëtte Roland Holst-van der Schalk was in haar leven op zoek naar de verbindng tussen sociale rechtvaardigheid en religieuze bewogenheid. Nadat zij teleurgesteld raakte over de ontwikkeling van het communisme in Rusland, vond zij haar remonstrantse wortels terug en schreef diep-religieuze poëzie, gedragen door het geloof dat ‘de zachte krachten zeker zullen winnen in ’t eind’. Want ‘naar volmaakte Liefde stijgt alles mee’.

Tijdens de bijeenkomsten zullen we ook enkele teksten samen lezen.

De bijeenkomsten worden geleid door Peter Nissen. Hij is hoogleraar Oecumenica aan de Radboud Universiteit en remonstrants predikant in Oosterbeek. Hij gaat ook regelmatig voor in de DoRe kerk van Nijmegen.

(De bijeenkomsten zijn ook apart te bezoeken.)

Kosten: € 15 voor drie bijeenkomsten

Aanmelden bij Carin Hormann, tel: 0412 – 857780
E-mail: aanmelding@dorenijmegen.nl
Graag bijbehorende bijdrage vooraf overmaken op rek. NL03 INGB 0657 2499 47 tnv C.W.E. Hormann te Oss.

Gegevens

Datum:
17 november 2018
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl