In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EF Kunst en religie – deel 3

15 mei 2019- 10:30 - 12:30

€5,00

In de brochure over de Effata catechese-activiteiten wordt op pagina 7 aandacht geschonken aan het thema Kunst en Religie. Op donderdag 4 oktober jongstleden zijn we op bezoek geweest bij de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat. Op donderdag 14 februari jongstleden waren we in dit verband in de Maria Geboortekerk. Beide keren hebben we onder deskundige begeleiding
met bewondering gekeken naar de kunst in beide kerkgebouwen. Na afloop is er koffie gedronken met de groep deelnemers waaronder velen van buiten de Effata locatie. De reacties van eenieder waren zonder meer positief.

Voor ons, de organisatoren van deze catechese-activiteit, is er dus alle aanleiding om een volgend bezoek voor te bereiden. We hebben gekozen voor een bezoek aan de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg. We zijn er bovendien wederom in geslaagd een deskundige begeleiding door deze prachtige kerk te kunnen aanbieden. De heer Jan Bulte, van dichtbij betrokken bij de renovatie van dit kerkgebouw en de glas-in-loodramen, zal deze taak voor zijn rekening nemen. Hij zal tijdens de rondleiding onder meer aandacht besteden aan enkele aspecten van de architectuur van dit prachtige neogotische kerkgebouw. Daarnaast zullen zeker ook de-glas-in lood ramen en de geschilderde kruiswegstaties de revue passeren.

Dit bezoek vindt plaats op woensdag 15 mei 2019. We komen om 10.30 uur bij elkaar in genoemde kerk. De rondleiding duurt tot ongeveer 12.00 uur. Daarna worden onder het genot van een kopje koffie of thee de eerste indrukken uitgewisseld. Deze activiteit kost € 5,00. Het bedrag wordt bij de koffie aan Ger Gerrits overhandigd. Wanneer nodig wordt er vanuit Effata voor vervoer gezorgd. Even doorgeven aan Ger Gerrits (gjm.gerrits@gmail.com, telefoon 024 3234934). Ook voor nadere informatie kunt U bij hem terecht.
Noteer de datum alvast in Uw agenda!

Ger Gerrits

Gegevens

Datum:
15 mei 2019
Tijd:
10:30 - 12:30
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Antonius van Paduakerk
Groesbeekseweg
Nijmegen, Nederland