In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR) en de Effata parochie (EF).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ruim Zicht III (DR) – via Zoom!

27 november 2021- 10:30 - 11:30

€5,00

Let op: in verband met corona wordt dit leerhuis via Zoom gegeven!

Het leerhuis van dit najaar is gewijd aan de vraag wat eigenlijk vrijzinnig christendom is.
Vrijzinnigen zijn vaak wel goed in uit te leggen wat zij niet zijn en geloven: niet dogmatisch, niet hiërarchisch, niet streng in regels en gezagsverhoudingen. Maar wat zijn en geloven zij dan wel?
En kun je vrijzinnig zijn en tegelijk tot een gevestigde kerk zoals de rooms-katholieke kerk of de PKN behoren?
Gedurende drie zaterdagmorgens zal Peter Nissen samen met u de wereld van het vrijzinnige christendom verkennen. In de eerste bijeenkomst hebben wij gezocht naar de historische wortels van het vrijzinnige christendom: van humanisme en Verlichting tot kritisch Bijbelonderzoek en oecumenische verbreding. In de tweede bijeenkomst probeerden we te ontdekken wat vrijzinnig geloven kan inhouden. Deze derde bijeenkomst is gewijd zijn aan vrijzinnige geloofsgemeenschappen: bezielde verbanden.
De bijeenkomsten vinden plaats op de zaterdagen 25 september, 23 oktober en 27 november 2021 van 10 tot 12 uur in het DoRe-kerkgebouw.

Deelname per bijeenkomst € 5,00. Vooraf aanmelden is, in verband met de coronamaatregelen, verplicht. Dat kan via het mailadres aanmelding@dorenijmegen.nl. U kunt dan ook aangeven of u digitaal wilt deelnemen via een Zoomverbinding. Betaling van de deelnamekosten kan op bankrekening NL63 INGB 0000 0146 00 ten name van Samenwerkingsverband DoRe Nijmegen onder vermelding van cursus Ruim zicht.

Gegevens

Datum:
27 november 2021
Tijd:
10:30 - 11:30
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

via Zoom