DoRe-gemeente Nijmegen e.o.

Vrij in geloof, verbonden in gemeenschap

Meditatie

Gemeenteleden en anderen hebben soms – als tegenwicht tegen het drukke moderne leven – naast de kerkdiensten behoefte aan ‘samen stil zijn’. Hiertoe is de Meditatiegroep ingesteld, die tweewekelijkse meditatieve bijeenkomsten houdt in het kerkgebouw.

De bijeenkomsten zijn elke donderdag in de oneven weken, behalve de weken dat er “Op Adem Komen” is.
Van 19:45 uur tot 20:00 uur kunnen mensen binnenlopen, we laten onze schoenen achter in de catechisatieruimte. In de ontmoetingsruimte maken we een kring; wie wil kan een meditatiebankje gebruiken of een stoel. Er kan een kaarsje worden aangestoken, met een intentie.
Een van de aanwezigen doet een ontspanningsoefening of leest een tekst voor ter overweging. Op het geluid van de klankschaal zitten we ongeveer 25 minuten in stilte. Na afloop drinken we met elkaar een kop thee.

Nieuwe geïnteresseerden zijn van harte welkom. Ervaring is niet noodzakelijk. Wie graag op de grond mediteert moet zelf een kussentje meenemen!
In de maanden juli en augustus gaat het in principe  gewoon door. Wel wordt dan per keer bekeken of er voor de volgende keer genoeg mensen zijn.

Contactpersoon: Cora Oord T: 024-378 10 40

Liturgisch boeket toegelicht.
Detail van kerkramen.