In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BK/EF/DR Spirituele film: ‘Nobody knows’

8 maart- 12:00 - 15:30

€5

Ook dit seizoen zullen er een aantal filmvertoningen plaatsvinden. We werken hierbij samen met zowel de Effata gemeenschap van de Dominicuskerk als het Augustijnscentrum De Boskapel. In totaal zullen we zes films vertonen, twee per locatie. De films worden getoond op de zondagmiddag (12.00 uur kleine lunch, 12.30 uur aanvang film) òf op de woensdagavond (19.30 uur aanvang film).
We hebben een jaarthema gekozen waar alle films op aansluiten: “Verantwoordelijkheid (Schuld en Boete)”. Het gevoel verantwoordelijk te zijn voor een ongeval, misstand of misdrijf is niet zelden een belangrijke drijfveer van het menselijk handelen. De gekozen films benaderen het thema van verantwoordelijkheid vanuit meerdere perspectieven: persoonlijk, maatschappelijk, moreel, justitieel. De verschillende manieren waarop personages in de gekozen films met verantwoordelijkheid worden geconfronteerd is aanleiding tot reflectie op hoe wij als individuen en als samenleving hiermee omgaan, om zo te komen tot een diepgaander begrip van ons persoonlijk en maatschappelijk waardestelsel.

Na een korte introductie op de film bekijken we deze samen. Na afloop van de film is er de gelegenheid om met elkaar te delen welke indrukken de film heeft achtergelaten.

Nobody knows – (Japan 2004, regie: Kore-eda Hirokazu, duur: 140 min.)
De jonge Akira verhuist met zijn moeder Keiko en drie broertjes en zusjes naar een klein appartement in Tokyo. Omdat de moeder voorgeeft er alleen te wonen, moeten de kinderen zich voortdurend verborgen houden. Dan laat op een dag de moeder haar kinderen in de steek.

Vooraf is er een eenvoudige lunch vanaf 12.00 uur. Na afloop is er ruimte voor nabespreken.

Eigen bijdrage: € 5,-

 

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
12:00 - 15:30
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Website:
www.dorenijmegen.nl