In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

!! Afgelast !! Bezielde film: Frida

11 oktober- 12:00 - 15:00

Frida (VS 2003, regie Julie Taymor)
Zondag 11 oktober 2020 om 12.00 uur broodje, 12.30 uur start film
Locatie: Dominicuskerk, ingang Groenewoudseweg

In het jaar 2020-2021 is ‘Lotsbestemming’ het verbindende thema van de reeks ‘bezielde films’. We bekijken films waarin de hoofdpersoon haar of zijn leven leidt zoals dat is ‘gegroeid’. En dan gebeurt er iets waardoor de vanzelfsprekendheid van hoe het leven zich voltrekt, wordt bevraagd. De hoofdpersoon zal moeten kiezen hoe verder te leven. Bij dat kiezen speelt het verstand maar een beperkte rol. Hoe gaan wij in op het aangereikte scharniermoment in ons leven? En hebben we een dergelijk scharniermoment wel in de gaten?

De serie van zes films is uitgezocht door de werkgroep ‘bezielde film’, waarin wordt samengewerkt vanuit de Doopsgezinde-Remonstrantse gemeente (Mike Rijken), het Stadsklooster Mariken (Rob Comans) en de Effata-geloofsgemeenschap (Fabiënne Kanis). Op elke deelnemende locatie worden dit seizoen twee films uit de reeks getoond.

Zolang het corona-virus nog gevaarlijk rondwaart, zullen we extra aandacht moeten besteden aan de veiligheid. Daarbij zal ook improvisatie nodig zijn. Maar de ervaring leert dat het aantal bezoekers doorgaans ver onder de dertig blijft. Van de deelnemers wordt gevraagd om de anderhalve meter afstand zo goed mogelijk in acht te nemen.

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
12:00 - 15:00
Evenement Categorie:

Organisator

Peter Nissen

Locatie

Dominicus kerk
Prof Molkenboerstraat 7
Nijmegen, 6524 RN Nederland
+ Google Maps
Site:
https://stefanus.nl/welkom-effata