In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR) en de Effata parochie (EF).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DR EF Film ‘Nomadland’

19 november- 12:00 - 15:30

Voor het verbindende thema van de reeks ‘Bezielde Films’ is voor het seizoen 2023 – 2024 gekozen voor “Ken ik de ander / Ander?”

We kunnen vele jaren met iemand optrekken, lief en leed delen en vele goede gesprekken hebben.
En toch kan er een moment komen dat je jezelf afvraagt “wie is die ander eigenlijk?”. Zodra een ouder overlijdt en je ruimt alle nagelaten stukken op, dan kan je ook dingen of aantekeningen vinden waarover je je verbaast en mogelijk helemaal niet begrijpt. En dan is het te laat om er naar te vragen.
Dat is eigenlijk heel gewoon en van alle tijden.
Deze reeks films wil ons ervan doordringen dat, hoe goed wij de ander ook menen te kennen, dat dat “kennen” echt heel beperkt is.
Zo zijn er enorm veel boeken geschreven over God. Maar als we zo veel weten, staan we dan nog wel open voor wie die Ander is, wat die Ander ons wil laten zien, weten?
De films willen uitnodigen om nieuwsgierig te blijven naar de ander. En misschien op deze manier ook naar de Ander.

De films zijn uitgezocht door de werkgroep “Bezielde film” vanuit de Doopsgezinde-Remonstrantse gemeenschap (Mike Rijken) en de Effata-geloofsgemeenschap (Fabiënne Kanis, Marcel Laguette en Ans Kwaaitaal).

Nomadland (USA 2020; regie: Chloé Zhao; 107 min.; AL)

Na de sluiting van de gipsmijn in haar woonplaats op het platteland van Nevada, besluit Fern haar busje in te pakken en de wijde wereld in te gaan. Als moderne nomade maakt ze kennis met de veerkracht en vindingrijkheid van een ander soort samenleving. In dit verhaal over hoop ontmoet Fern andere nomaden die zich opwerpen als de mentors in haar nieuwe leven in het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse westen.

Tijdstip: 12:00 broodje; 12:30 start film
Locatie: DoRe kerk
Kosten: € 5,-

 

Gegevens

Datum:
19 november
Tijd:
12:00 - 15:30

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie