In dit overzicht vindt u activiteiten van de DoRe-Gemeente (DR), de Boskapel (BK), de Effata gemeenschap (EF) en het Oecumenisch CityPastoraat (OCP).

Zondags Preekrooster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Israël en Palestina: impressies van een betrokken waarnemer, met Joost IJsselmuiden.

1 oktober- 19:30 - 21:00

Joost IJsselmuiden heeft als verpleegkundige in de psychiatrie gewerkt. Van half oktober 2019 tot half januari 2020 is hij als lid van een team van de Wereldraad van Kerken als waarnemer in de in 1967 door Israël op Jordanië veroverde en sindsdien bezette gebieden van Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever geweest. Dat team draagt de naam EAPPI: Ecumenical Accompaniment Programma in Palestine and Israel. Het doel van EAPPI is om lokale gemeenschappen in de bezette Palestijnse gebieden te begeleiden, door internationale aanwezigheid bescherming te bieden, getuige te zijn van gebeurtenissen en omstandigheden, en tenslotte om een rechtvaardige vrede voor alle volkeren in het gebied te bevorderen. Op donderdag 1 oktober komt Joost IJsselmuiden zijn indrukken en ervaringen met ons delen en kunnen wij met hem in gesprek gaan.

Onder deze titel vinden er regelmatig avonden plaats met een bijzondere gast. Die gast zal iets vertellen over wat hem of haar bezighoudt en ook is er volop gelegenheid om met de gast en met elkaar in gesprek te gaan. De avonden beginnen om 19.30 uur en worden rond 21.30 uur afgesloten. Voor deelname wordt een bescheiden bijdrage gevraagd van € 7,00, voor studenten € 5,00. In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden voor deelname verplicht: aanmelding@dorenijmegen.nl.

Gegevens

Datum:
1 oktober
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Peter Nissen

Locatie

DoRe kerk
Prof Regoutstraat 23
Nijmegen, 6524 RZ
+ Google Maps
Site:
www.dorenijmegen.nl